Anyák napi virág készítés

Anyák napján sokan virággal köszöntik édesanyjukat. Az általunk készített virágnak több előnye is lehet a valódihoz képest:

- egyedibb ajándék
- látszik rajta, hogy megdolgoztunk vele, nem csak gyorsan letudtuk az anyáknapját egy szál virággal
- nem szárad el és hal meg
- környezetbarát

Virágot készíteni sokféleképp lehet, itt csak néhány ötletet írok le.

Origami virág

Papírból rengetegféle módon lehet virágot hajtogatni, és a neten található videók vagy képes leírások segítségével bárki, előképzettség nélkül könnyen elkészíthet akár többfélét is. Előnye, hogy nem kell semmilyen különleges hozzávaló, csupán egy papír, és némi hajtogatás. A mellékelt videón találsz egy origami virág készítési módot a sok közül, de ha rákeresel a neten az "origami virág" kulcsszóra, még többet is találhatsz.

Floppy virág

Ha van még régi 1.44-es floppy lemezed, és némi drótod, gép-virágot készíthetsz a segítségével. Óvatosan vedd le a lemez védőburkát, és vedd ki a kör alakú írható felületet belőle. Ez lesz a virág szirmai helyén. A drótot fűzd be a korong közepén, és készítsd el a virág szárát! A lemez védőborítóján lévő elcsúsztatható lapot kötözd a szár közepére, és máris kész a virág levele is. Bár a floppy virág az origaminál ritkább alkotóelemeket igényel, elkészítése könnyű, nehezen lehet elrontani.

Flakon virág

Ha van felesleges PET flakonod, abból is készíthetsz virágot. A csavaros nyak felett kb. 15 cm magasságban vágd ketté a flakont, majd függőlegesen vágj bele 4-6 csíkot, így kialakítva a szirmokat. Az egyes szirmokat lehajtva tartsd 5 cm magasságban egy égő mécses fölé, hogy az virágszirom módjára meghajoljon (vigyázz, hogy ne tartsd túl közel a tűzhöz)! Ha akarod, üvegfestékkel befestheted a szirmokat. Végül színes vagy krepp papírból porzókat és szárat is készíthetsz a virágnak. Bár a flakon virág elkészítése az eddigieknél nehezebb, és több a hibalehetőség, a módszerrel egész különleges virágokat is létre lehet hozni.

Krepp papír (vagy textil) virág

Egy hurkapálcika (esetleg szívószál) tetejére fodrozott krepp papírt erősítesz (ragasztóval vagy befőttesgumival), majd a hurkapálcikát bevonod zöld krepp papír csíkokkal. A szirmok közepére más sárga golyócskát is ragaszthatsz bibeként. Krepp papír helyett textilt is használhatsz.

Virág rajzolása

Elsősorban kisebbeknek ajánlott, akik a fentieket még nem tudják elkészíteni, de nagyobbak is rajzolhatnak virágot anyák napjára. Ha nem vagy nagy rajzoló, vagy nincs ötleted, hogyan lehetne jó virágot rajzolni, keress mintákat a neten, és másold le azokat!

uborka2011. ápr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!