Anyák napi műsorok összeállítása

Az óvodákban és iskolákban rendszeresen meg szokták ünnepelni az anyák napját. Műsortervet magunk is összeállíthatunk, de kész anyák napi szövegkönyvek is rendelkezésre állnak a neten.

A műsorokban általában anyák napi versek, idézetek, dalok, táncok, illetve jelenetek szerepelnek. A műveket szükség szerint egy narrátor kötheti össze, valamilyen szöveggel. Dalokat és verseket a http://anyak-napja.trukkok.hu/anyak-napi-dalok.php címen gyűjtöttünk össze, idézeteket pedig a http://www.citatum.hu/kategoria/Anyak_napja címen találni.

Versmondás közben a gyerekek szív alakú formát alkothatnak. Azok, akik épp szavalnak, akár oda is mehetnek édesanyjukhoz, hogy közvetlenül hozzá idézzék szavaikat. Az előadást diaképekkel is feldobhatjuk. Ha van olyan gyerek, aki tud valamilyen hangszeren játszani, ezzel is szerepelhet, akár kíséretként, akár egyedül is a műsorban.

Érdemes saját készítésű virágokkal is készülni, amit az előadás végén a gyerekek odavihetnek anyukájuknak. A virág készítéshez ötleteket a http://anyak-napja.trukkok.hu/anyak-napi-virag-keszites.php címen gyűjtöttünk össze. A műsorra való meghívót szintén elkészíthetik a gyerekek.

A forgatókönyvet úgy érdemes elkészíteni, hogy a kész műsor lehetőleg ne legyen hosszabb 20-25 percnél.

uborka2011. ápr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!